Руски обстрел над Украйна: Окупаторите удариха няколко области с БпЛА Shahed, Ту-22МЗ и МиГ-31

Експлозии е имало в Харков, Одеса, Кривий Рог и Кременчук, Полтавска област

Руските сили са атакували тази нощ няколко региона на Украйна едновременно. Експлозии е имало в Харков, Одеса, Кривий Рог и Кременчук, Полтавска област, пише РБК-Украйна.

Според говорителя на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат, военните са записали изстрелване на ирански БпЛА Shahed от Азовско море, както и излитане на самолети Ту-22МЗ и МиГ-31.

Одеска област

Наталия Гуменюк, говорител на Силите за отбрана на Южна Украйна, е съобщила, че дронове камикадзе са атакували Одеска област през нощта. По думите й силите за противовъздушна отбрана са свалили три БпЛА Shahed, но е имало и паднали.

"В района на Одеса са свалени три Shahed и, за съжаление, имаше и попадения. Изясняваме ситуацията. Няма жертви, няма и критични попадения", е заявила Гуменюк.

По предварителна информация БпЛА е ударил склада.

Днепропетровска област

Според ОВА ( областната военна администрация ) руската армия е нанесла ракетен удар по община Лозуват в Криворижка област. Преди това са изстреляли  ракети от акваторията на Азовско море.

В резултат на атаката са повредени 10 частни жилищни сгради, 1 стопанска сграда, 2 гаража, 2 автомобила, газопровод, водопровод и електропроводи. За щастие няма жертви и ранени, допълва медията.

Също така през нощта руските войски обстрелваха Никопол с артилерия, няма пострадали хора.