Руски обстрел срещу цивилни в Донбас, убито е дете

Окупаторите са използвали касетъчни боеприпаси

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Дете е загинало при руски обстрел срещу Константинивка, Донецка област, предаде БНР. При атаката има много ранени цивилни, руските военни са използвали касетъчни боеприпаси, съобщи Униан.    

Уточнява се, че окупаторите са обстрелвали местен язовир, на чийто бряг е имало много хора, които са се събрали за отдих. Касетъчните боеприпаси са били изстреляни от реактивна система за залпов огън "Смерч".

Русия продължи да атакува и вчера ключови украински складове за зърно, като нанесе удари в района на Одеса и дунавските пристанища близо до румънската граница.

В поредното си обръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че е обсъдил с експерти в правителството въпроса за износа на украинска селскостопанска продукция през територията на европейските страни след изтичането на споразумението с Еврокомисията на 15 септември:

"Удължаване на ограниченията би било неприемливо и дори неевропейско. Европа има институционалния капацитет да действа по-рационално, отколкото да затвори границите си за определен продукт. Работим много активно с всички, за да намерим решение, което да отговаря на духа на Европа."