Руски терорист прогнозира, че следващият удар на ВСУ ще e по Запорожкия фронт

Игор Гиркин (Стрелков)

Игор Гиркин (Стрелков)

"Въоръжените сили на Украйна подготвят настъпление на всички фронтове и мобилизират допълнителни сили в Запорожие, Херсонска област и Донбас".

Твърденията са на руският терорист Игор Гиркин-Стрелков, който е основният заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг-777 през 2014. Те се базират най-вероятно частично на информации, тиражирани в Телеграм от руски военни кореспонденти. 

"Лично аз очаквам основният удар на ВСУ да бъде на Запорожкия фронт и едновременно с него да има няколко спомагателни - между Донецк и Горловка, в района на Докучаевск, към Берислав в Херсонска област, а също непосредствено в района на Херсон", прогнозира един от лидерите на проруските сепаратисти в Източна Украйна и бивш министър на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

"Сроковете за настъплението не са ми известни, но предполагам, че ВСУ едва ли ще даде на нашите войски време да укрепят позициите си и да се прегрупират на въпросните направления", смята руският терорист, който от началото на "специалната военна операция" в Украйна не пести критиките си към военното командване в Москва.