Руски уролог: Във федерацията пламна епидемия от полова инфекция

Здравното министерство обяви увеличаване на сексуалната активност по време на пандемията

"В Русия започна епидемия от полова инфекция, причинена от устойчивата на антибиотици бактерия Mycoplasma genitalium". Това съобщи пред радио "Говорит Москва" урологът Евгений Греков. "Страната сега е изправена пред пандемия на гениталиите на микоплазма, която е устойчива на всички антибиотици. Болестта не се лекува практически с нищо: нито джозамицин, нито доксициклин, нито азитромицин могат да помогнат. Гениталиите на микоплазмата причиняват тежък болезнен простатит и безплодие”, предупреди урологът.

Греков подчерта, че инфекцията се проявява чрез гонорея, отделяне на гной от уретрата и цистит. "Слагайте, момчета, презервативи. Ако е имало орален контакт, не забравяйте да лекувате всичко с антисептици. Проверете своите сексуални партньори, защото сега епидемиологичната ситуация за полово предавани болести се влоши рязко", посъветва той.

През ноември 2020 г. Министерството на здравеопазването обяви увеличаване на сексуалната активност на руснаците по време на пандемията от коронавируса.