Посланик Макаров благодарен на "Атака" и областния управител на София, че пазят руските паметници

Руският посланик в България проведе среща с Илиян Тодоров след неговата визита в Ленинградска област

снимка: rus.bg

снимка: rus.bg

В неформална и приятелска атмосфера се проведе среща между областния управител на София Илиян Тодоров и руския посланик в България Анатолий Макаров, съобщава rus.bg.

На срещата Тодоров споделил своите впечатления от посещението си в Ленинградска област, както и своите виждания относно бъдещите отношения между България и Русия. Тодоров се възползвал от възможността да благодари на Анатолий Макаров за съдействието му при организирането на посещението в Санкт Петербург.

От своя страна, руският дипломат изразил своята подкрепа на администрацията на София и водената от нея политика в защита на военните паметници, повечето от които са на руски войници и военни ръководители.

По време на срещата са обсъдени и въпроси, свързани с желанието на общините в София област за създаването на контакти с общини в Русия, за което  лично да се грижи Анатолий Макаров.

Той изразил надежда, че с последователните и конкретни действия областният управител на София ще подкрепи създадените отлични отношения между двете страни на регионално ниво.