Руското посолство обяви българите за евроатлантически подлоги на Вашингтон, създава свой канал в Telegram

Елеонора Митрофанова

Елеонора Митрофанова

Руското посолство в София атакува отново българските граждани с цинични твърдения, обвинявайки ги, че са „подлоги на Вашингтон“, а срещу РФ се водела „информационна агресия“.

Мисията на Елеонора Митрофанова обвини България, че са били блокирани и не се зареждат сайтове на руски държавни институции и медии, включително и на посолството им (което не е вярно, всеки сам да се убеди като влезе ТУК). Поради тази причина посолството създавало свой канал в Telegram.

Митрофанова обаче и дума не казва, че последните 7 години и особено последните месеци България е подложена на агресивна дезинформационна кампания от Русия. А руско тролове бомбардират с фейкове интернет пространството.

Ако българите трябваше да се информират от руските сайтове, то щяха да разберат единствено, че в Украйна са влезли миротворци, ревностни християни и спасители на украинския народ. Нямаше да чуем и дума за кървавите невинни жертви, за разрушените жилищни квартали в градовете на Украйна, за обстрелването с бомби социални обекти с жени и деца, за трагедията, която Русия причинява на украинския народ.