Russia Today върна в ефир водещият, който призоваваше за насилие към украински деца

Антон Красовски

Антон Красовски

Телевизия Russia Today върна в ефир водещият Антон Красовски, който беше отстранен от работа за призив украински деца да бъдат "изгаряни и давени", защото не харесвали условията в руска окупация.

На канала за документални филми на RT е излъчено предаване с негово участие "Спорт. Русия: XXI век".

Припомняме, че главният редактор на финансираната от Кремъл телевизия Маргарита Симонян обяви, че прекратява участието на Красновски четири дни след като той призова в ефир да бъдат "горени и давени" украински деца.

"Може би Антон ще обясни с какво временно умопомрачение беше предизвикано това и как му се откъсна от езика. Трудно е да повярвам, че той искрено смята, че трябва да се давят деца. В настоящия момент прекратявам сътрудничеството с него, доколкото нито аз, нито останалия колектив на RT не можем да позволим дори мисълта, че някой от нас споделя подобна диващина", написа тя в профила си в Telegramm.

През януари тази година Красовски показа неприлични жестове в ефира на руската пропагандна телевизия RT и заяви, че руската армия ще влезе в Украйна, защото „Украйна е наша земя”. Това се случва на фона на струпването на десетки хиляди руски войници близо до Украйна.

"Ще нахлуем в Украйна. Ще вземем вашата конституция и ще я изгорим на Майдана, ще изгорим и вас (украинците). Украйна е наша земя", заяви политическият журналист Антон Красовски, отправяйки и неприличен жест.

Красовски, който е директор в канала RT, разговаря с Александър Баунов – научен сътрудник в московския център „Карнеги”. Красовски си позволява обидни думи към украинците и казва, че те не трябва и да си мечтаят за членство в НАТО.

Превод: Faktor.bg