С отчайващо късогледство и примитивизъм българските политици подаряват държавната власт на един арогантен узурпатор

Стремежът към абсолютна еднолична власт заплашва да сложи край на възможността за възраждане на българската държава като демократичен европейски проект

Огнян Минчев

Огнян Минчев

Огнян Минчев

С отчайващо късогледство и примитивизъм, българските политици подаряват държавната власт на един арогантен узурпатор, оказал се начело на държавата благодарение на външен великодържавен натиск.

Продължаващата ерозия на партийнополитическата система в България, непрекъснатите скандали и отказ от поемане на отговорност за управлението на страната тласкат държавата към де факто преврат в полза на един ограничен, зависим от чужди интереси и марионетъчен властолюбец.

Българската държава е в дългосрочна криза след комунистическия преврат от 1944 г. До 1989 г. тя функционираше като квазидържава - колониална администрация на болшевишката руска империя. През последните три десетилетия националният суверенитет на България не можа да се възстанови поради продължаващата де факто колониална зависимост от Москва.

Но днес стремежът към абсолютна еднолична власт заплашва да сложи край на самата възможност за възраждане на българската държава като демократичен европейски проект.

Нека това бъде ясно на всички, които играят - или подкрепят играта на политическите партизани, която се води пред очите на всички ни.