С разпит на свидетели тръгна днес делото срещу Мирослав Боршош

До него на подсъдимата скамейка застава и председателят на Съвета на директорите Валентин Кръстев

Мирослав Боршош

Мирослав Боршош

С разпити на свидетели продължава делото срещу бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите Валентин Кръстев. 

Според прокуратурата, двамата са изразходвали не по предназначение близо 3,5 милиона лева от отпуснатите пари за ремонта на НДК. Мирослав Боршош е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. 

До него на подсъдимата скамейка застава и председателят на Съвета на директорите Валентин Кръстев. Обвиненията срещу него са за принуда чрез заплаха на трима служители на НДК. Те са били назначени за членове на комисията по провеждане на обществената поръчка за ремонта на НДК. Според събраните от прокуратурата доказателства, Кръстев ги накарал със заплахи да подпишат протокол, за да се занижат техническите показатели на едни от участниците и да се завишат - на друг кандидат. Срещу тях съдът допусна иск от страна на НДК за около 500 000 лева и от финансовото министерство за близо 3,5 млн. лева.