Саакашвили с писмо до Гордон: Намирам се на прага на смъртта, искат да ме ликвидират (Видео)

Великият президент на Грузия, който ръководеше тази прекрасна страна 10 години, Михаил Саакашвили, днес се намира в критично състояние – на прага на смъртта. Това съобщи във видео-обръщение известният украински журналист Дмитрий Гордон. 

Той се позовава на писмо, изпратено от Саакашвили лично до него, в което бившият държавен глава на Грузия пише за тежкото състояние, в което е изпаднал в затвора, след като методично е бил тровен, с една единствена цел – да бъде ликвидиран. 

Ето какво пише бившият грузински президент в писмото си до Гордон: „…Топ американски токсиколози доказаха неопорвержимо, че методично съм тровен в затвора със смесица от различни вещества, с цел да бъда убит. Аз загубих съзнание, но не умрях, но останаха всички симптоми, които се появиха и без да бъда лекуван – аз ще умра. Ще ти бъда благодарен, ако поставиш публично тази тема.“

Гордон припомня, че през септември 2021 година Саакашвили се завърна в Грузия, след като бе принуден да напусне страната си, отстъпвайки властта на човек, дълбоко свързан с режима на Кремъл – путинския олигарх Иванишвили. Още с пристигането си той бе арестуван от грузинските власти. И вече повече от година се намира в затвора, зад решетките. Но ситуацията около него е не просто тревожна, тя буди огромно безпокойство. 

По този повод Дмитрий Гордон отправя своя призив към демократичния свят, обявявайки, че към този момент Саакашвили – човекът, който променя с огромна скорост страната си, провеждайки реформи във всички сфери на живот, лидерът, който пръв се сблъска с агресията на Русия в Грузия през 2008 г., се намира на много тежко здравословно състояние. И моли всеки, който може с нещо да помогне, в това число и гражданите на Украйна, Саакашвили да бъде преместен в някои от европейските болници или здравно заведение в САЩ, за да започне ефективното му лечение и този човек да бъде спасен. Защото ако светът не спаси Саакашвили, един ден дълбоко ще съжалява за това.

Превод: Faktor.bg