Саакашвили: Убиват ме заради това, че през 2015 г. изтръгнахме Одеса от ръцете на Путин

„Осъждат ме, защото пуснах светлина в тъмната Грузия, прекратих кражбите"

Михаил Саакашвили, снимка: Фейсбук - Mikheil Saakashvili

Михаил Саакашвили, снимка: Фейсбук - Mikheil Saakashvili

„Съдят ме и ме убиват защото отидох в Украйна, помагам и играя много голяма роля в тази страна.  Осъждат ни, защото изтръгнахме Одеса от ръцете на Путин през 2015 г.“ – написа експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили в профила си във Фейсбук.

Припомняме, той беше осъден от грузински съд и изпратен затвора, където здравето му се влоши до критично състояние. Беше приет в клиника, а изследвания, проведени в американска лаборатория показаха, че е отровен с тежки метали.

„Днес те ме убиват по прости причини. Съдят ме и ме убиват, защото създадох прецедент за успешна външна политика.“ – казва още Саакашвили.

„Осъждат ме, защото пуснах светлина в тъмната Грузия, прекратих кражбите. Съдят ме за това, че отварям път за младите, изкоренявам корупцията в образователната система.
Съдят ме за това, че не приличам на тях. Никога нищо не съм крал, исках всичко за Грузия. Заради това е моето наказание – позор за Грузия!“ – заключава той.

На снимките, които публикува в профила си, Михаил Саакашвили е болезнено отслабнал, но уверява, че мъченията няма да сломят духа му.

По-рано той заяви, че преследването срещу него от страна на грузинските власти е по волята на Кремъл.

Превод Faktor.bg