Сачева: Предишните управляващи са против „Газпром“, а са с БСП - това е двуличие

Служебното правителство трябва да осигури пълна независимост от "Газпром"

Деница Сачева

Деница Сачева

Служебното правителство трябва да осигури100-процентова диверсификация на газовите доставки - гарантира тяхната сигурност, но и пълна независимост на България. Това заяви пред Нова ТВ Деница Сачева от ГЕРБ.

„На първо място трябва да бъде организацията на честни и прозрачни избори. На второ място трябва да е осигуряването на газ.” – коментира тя.

“Независимо от това, че “Газпром” дава добри цени и досега е бил партньор на България, все пак това е компанията, която Путин използва за упражняване на външна политика. Това е недопустимо!” – категорична е Сачева.

По думите й, идеалният вариант би бил да има едно решение на общоевропейско ниво. “Но на този етап България трябва да направи така, че да гарантира доставките си на газ в дългосрочен период”, поясни тя.

Деница Сачева изрази недоумение от поведението на бившите управляващи:
  “За мен остава изненада това, което правят бившите управляващи. От една страна приемат БСП за коалиционен партньор, а те са тези, които призовават за завръщане към “Газпром. От друга страна протестират срещу президента, който те самите избраха. Тук се вижда едно политическо двуличие.”

Тя отказа да съществува модел ГЕРБ-ДПС.

“Няма как да се дефинира такъв модел”, категорична бе Сачева, като поясни какво е моделът ГЕРБ:
“Ако говорим за модел ГЕРБ то нека споменем, че през последните 4 години управление на ГЕРБ, доходите на българските граждани се вдигнаха с 50% при 10 % инфлация, бяха увеличени разходите за образование с повече от 2 млрд. лева, по време на COVID кризата над 300 хил. рабoтни места бяха запазени, а днес заради цените на газа 250 хил. работни места са заплашени - това е моделът ГЕРБ.“