Съдът в Лозана поряза Русия от участие в Олимпийските игри в Париж

Режимът в Кремъл обяви решението за дискриминация

Руският олимпийски комитет обяви, че решението на Международния олимпийски комитет да забрани на Русия да участва на Олимпийските игри в Париж това лято е дискриминация. По-рано днес Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) Отхвърли жалбата на Русия срещу решението на МОК, според което в Париж руснаци ще могат да участват само под неутрален флаг, и то ако не са демонстрирали позиции в подкрепа на войната в Украйна.

"Решението на КАС е още едно доказателство за гражданската и спортна дискриминация срещу руснаците, която достигна безпрецедентни пропорции в навечерието на Игрите в Париж", обявиха от Руския олимпийски комитет. От своя страна МОК изрази задоволство от решението на КАС.

Към декември, когато бе взето решението на МОК относно Русия, от там обявиха, че едва осем спортисти от Русия и трима от Беларус покриват критериите, за да участват на Олимпиадата. От Русия още тогава нарекоха решението "дискриминация", но все казаха, че ще позволят на своите спортисти да се състезават в Париж, ако бъдат допуснати. /БГНЕС