Съдят за клевета прокурор по делото за кибер атаката срещу НАП

Евгения Станкова, снимка: Труд

Евгения Станкова, снимка: Труд

Управителят на сайта "Биволъ" даде на съд за клевета прокурор Евгения Станкова от Специализираната прокуратура. За това съобщиха на страницата си във фейсбук журналисти от изданието. Тъжбата е входирана в СРС на 12 септември, а документът е прикачен към публикацията.

"В интервю пред медии в гр. София, включително и пред "БТВ Медиа Груп" ЕАД на 31.07.2019 г., излъчено в емисия новини на същата дата, както и качено на сайта на "БТВ Медиа Груп" ЕАД на 31.07.2019 г., прокурор Евгения Станкова, във връзка с предстоящо гледане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на Иван Тодоров – собственик на "ТАД груп", заяви следното: "Искам да отбележа, че по материалите по делото се съдържат данни, че около 2 седмици преди датата, на която е извършена реализацията и е задържан първият обвиняем, тези данни са били предоставени на сайта "Биволъ", пише в тъжбата си управителят на медията.

"Прокурорката Евгения Станкова от Специализираната прокуратура, наблюдаваща делото за теча на базата данни от НАП, вече е дадена под съд от Асен Йорданов. Там ще доказва твърденията си!", пише в публикацията на "Биволъ" в социалната мрежа.

При осъдителна присъда за клевета, разпространена публично и от която са настъпили значителни вредни последици, законът предвижда наказание глоба от 5000 до 15 000 лв. и обществено порицание.