Съкрушителни загуби за руската армия на юг, ликвидиран е и генерал

Окупаторите са докарали в Токмак още два мобилни крематориума

Иван Федоров

Иван Федоров

Руските окупатори са докарали в град Токмак в Запорожка област още два мобилни крематориума, съобщи легитимният кмет на окупирания Мелитопол Иван Федоров, цитиран от Униан.

Той посочва, че врагът търпи големи загуби по Запорожкото направление в резултат на обстрелите на ВСУ срещу руските военни на окупираните територии.

"Около Токмак положението е такова, че врагът вече не може да игнорира това", коментира Федоров. 
По думите му, окупаторите не прибират своите загинали, а вместо това са докарали крематориуми, за да прикрият загубите си на Запорожката фронтова линия.

През последните дни има много взривове на окупираните територии в Запорожка област – ВСУ поразяват вражески складове с боеприпаси и места със струвания на руски военни.

Федоров посочва, че в Бердянск е бил ликвидиран  руски генерал:
"Преди два дни в един от хотелите на брега на Азовско море, където по предварителна информация е пребивавал един от генералите на рашистката армия, "нещо е станало“ и този генерал повече няма да може да ръководи войската си срещу нашата армия."

Той допълва, че на мястото е пристигнало специално подразделение на руската гвардия ОМОН, при което отново "е станало нещо" и вече и ръководството на ОМОН няма да може да ръководи личния си състав.

Федоров разказва още, че вчера в предградие на Михайливка в Мелитополския район украинските военни са намерили скрити вражески зенитно-ракетни комплекси С300 – те са били ликвидирани.
"Именно с тези комплекси врагът постоянно тероризира Запорожието, както и част от временно окупираната територия на Донецка област. Именно пусковите системи с тази маркировка нанасят основните щети в нашите градове." – допълва Федоров.

Превод Faktor.bg