Само ДБ има шанс да направи широко скроено правителство, ако то сътвори добрини, народът ще си затвори очите

Нидал Алгафари

Нидал Алгафари

Нидал Алгафари, Фейсбук

С ултиматумът на Слави относно персоната на Кирил Петков е ясно, че "Продължаваме промяната" няма да могат да съставят второ правителство с бившия техен министър-председател. От политическа партия ГЕРБ декларираха, че ще върнат веднага мандата. Радев ще трябва да избира между БСП, ИТН, ДПС, ДБ и "Възраждане". Радев два пъти връчва на БСП и два пъти неуспешно. Предвид дрязгите, крамолите и нападките, е много малка вероятността да им връчи третия проучвателен мандат.

"Прекрасните" Радеви отношения с ДПС предполагат, че няма да им връчи проучването на тях. Даде ли го на "Възраждане", ще го емнат и в България, и в чужбина. Остават или ИТН, или ДБ. Като че ли, ДБ са малко по-стабилни от ИТН и така предполагам, че ще им го връчи именно на тях. Те от ДБ показаха, че могат да са гъвкави и макар и с малка вероятност, но около тях може да се състави правителство.

Правителство, което да приеме нужните поправки за лелеяните пари от ЕС и нужните поправки за въвеждането на еврото. Правителството може да бъде и много широко скроено, така че да е еднакво приемливо за всички в Народното събрание. Може на народа и тълпата да не им се понрави съвсем сглобката, но ако успее правителството да сътвори някакви добрини, тълпата ще си затвори очите.

Другото е избори, нови караници, нови попръжни по медиите, пари от ЕС - йок. Еврото - някога по-нататък. И тъй като тълпите са инатливи, ще произведат същата каша при следващи избори и от трън, та на глог. Мнозина вече не вярват на никой и ще предпочетат да отидат за гъби и народното представителство ще е с рекордно ниска изборност.