Самоуби се един от най-талантливите млади поети на България

Стефан Кичев беше само на 23 години

Стефан Кичев

Стефан Кичев

Един от най-талантливите млади поети на България Стефан Кичев е сложил край на живота си, съобщи София прес, а после бе потвърдено и от социалните мрежи. Той бе само на 23 години.

Причината за трагедията все още не е ясна, води се разследване.

През 2013 година Стефан Кичев печели литературния конкурс за ученици "Малки Поетики" с поемата си "Гноен вик". Участва в литературния фестивал София „Поетики“, в който е най-младият участник. Отличен е в конкурса „Граждански будилник“ на Столична община, в който получава награда за свое задочно писмо до дисидента, писател и журналист Георги Марков. 

Поканен от Мира Добрева за гост в нейното тв предаване преди 3-4 години, той споделя, че няма фейсбук, предпочита да чете и пише. 

Обича поезията на Яворов и Дебелянов. Има приятелка на име Лора. След това интервю започнаха да го наричат "българския Яворов".

Завършва Първа английска езикова гимназия и следва в Нов български университет.

Заради романтичните си лирични творби младият автор често бе сравняван с Пейо Яворов, който бе и сред любимите му автори, наред с Димчо Дебелянов и Никола Вапцаров. "Той последва трагичната съдба на българските поети", с тъга коментират негови приятели.