Съновидение от лето 2144-о

Съновидение от лето 2144-о,

Съновидение от лето 2144-о,

Капитан III ранг о. з. инж. Милен Долапчиев

България. 
Все още нямаме правителство. Президентът е жив и свиква поредните консултации с парламентарно представени и непредставени партии, групички, НПО-та, ПО-та, синдикати, агитки, задруги, обръчи, пръстени и ансамбли. Всяка неделя след тегленето на тото и преди „Гласът на България“ правим парламентарни избори. Епидемията от COVID-97 принуди ЦИК да ограничи гласуването на гражданите и селяните с… „течности от устната кухина (храчки)“. Което доведе до масови протести сред дискриминираните ковидясъли. Полиция и жандармерия едва удържат разгневените граждани да не линчуват главния здравен инспектор. 

Учени от БАН изнамериха способ за гласуване чрез „мирис“, но политическата класа отказва да го въведе с мотива, че някои кандидат-депутати не са се къпали и това ги прави фаворити за изборите. 
Другата причина да не бъде въведено гласуване „по обоняние“ е, че трудно се селектира преференция, защото всички са омешани. 

Перманентните избори не позволиха на Веселин Маринов да запише Коледния концерт с малки деца и млади майки, а Лили Иванова прекрати международното си турне в Дар ес Саалам и Тхимпху. 

Минималната работна заплата е замразена на 750 лв. и 31 ст. Пенсионната възраст достигна 102 години и 8 месеца за жените, 105 години и 1 месец за мъжете и 110 години и 11 месеца за третия пол. 
Всички работят като IT-специалисти в домашни стационарни условия.

Предаването "Бразди" започна своя 177-ми сезон по БНТ. 
Любо Киров спечели наградата на Евровизията за хора с увреден слух. 
Ники Михайлов е пред развод...
 
P.S. Медведев е кандидат-губернатор на Нова Скотия.