Застреляха съпругата на чеченец, обвинен в заговор за убийството на Путин

Адам Осмаев и съпругата му бяха доброволци в украинската армия срещу проруските бунтовници в Източна Украйна

Амина Окуева

Амина Окуева

Съпругата на чеченец, който е бил обвинен в заговор за убийството на руския президент Владимнир Путин, беше застреляна в Киев. При атаката е пострадал и съпругът й, който е в болница без опасност за живота, съобщи "Украинская правда", като се позова на информация от украинската полиция.

Амина Окуева и Адам Осмаев пътували в автомобил, срещу който било стреляно от храсти в близост до жп прелез извън Киев, съобщиха от вътрешното министерво на Украйна. Амина Окуева е починала от раните си.

Това е вторият опит за убийство на Осмаев тази година, отбелязват агенциите. През юни той оцеля при нападение на стрелец, който при ответния огън бе ранен и убит от Окуева. След това покушение Адам Осмаев и Амина Окуева са отказали охрана.

Руските власти обвиняват Осмаев, че през 2012 г. е участвал в заговор на ислямистки бунтовници да убият Путин с бомба в центъра на Москва, припомня Ройтерс. Осмаев и Окуева са известни фигури в Украйна. Те бяха доброволци в украинската армия в конфликта с проруските бунтовници в Източна Украйна.