Остин обяви 100 млн. долара нова военна помощ за Украйна: САЩ са с вас!

Лойд Остин, снимка: Фейсбук - Володимир Зеленски

Лойд Остин, снимка: Фейсбук - Володимир Зеленски


Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви 100 милиона долара нова военна помощ за Украйна по време на днешното си посещение в Киев , съобщи "Гардиън".

САЩ предоставиха повече от 44 милиарда долара помощ за сигурността на Украйна, откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия през февруари 2022 г.

Съвместната украинско-американска конференция за военната индустрия, която трябва да се проведе на 6 и 7 декември във Вашингтон, има за цел да стимулира вътрешното производство на оръжия в Украйна, тъй като войната наближава двегодишната граница

Днес Лойд Остин посети посолството на САЩ в Киев, за да се срещне с дипломати и служители на Министерството на отбраната, преди да увери украинския президент Володимир Зеленски по време на лична среща, че подкрепата на САЩ няма да бъде прекратена.

"Посланието, което ви нося днес, господин президент, е, че САЩ са с вас. Ние ще останем с вас за дълъг период от време." - каза Остин на Зеленски.

"Това, което се случва тук, в Украйна, има значение не само за Украйна, но и за останалия свят. Със сигурност има значение и за Съединените американски щати." - добави той.

Пътуването до Киев е второто за Остин, откакто Русия започна пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 г. /БГНЕС