САЩ се готвят за бурята "Хилари", българското консулство в Лос Анжелис обяви телефони за спешни контакти

Късно в петък военно-морските сили на САЩ издадоха предупреждение за тропическа буря "Хилари" за широка част от Южния бряг - от границата между Калифорния и Мексико по крайбрежието до Пойнт Мугу и навътре в сушата до пустинята Мохаве. Предупреждението носи заплаха от мощни ветрове и възможност за животозастрашаващи и "потенциално катастрофални" наводнения, както ги нарекоха синоптиците.

"Корабите ще останат в морето, докато неблагоприятното време от бурята отшуми", заявиха от ВМС. "Самолетите са обезопасени в хангари, които са пригодени да издържат на вятър, по-голям от очаквания на борда на военновъздушната база North Island и военновъздушното съоръжение El Centro."

Корабите, които остават в пристанището, ще вземат допълнителни предпазни мерки, за да избегнат потенциални щети, включително добавяне на допълнителни швартови и пускане на котва.

Генерално консулство на България в Лос Анджелис обяви телефенна линия за нуждаещите си от помощ.

"Във връзка с тропическата буря "Хилари", ви уведомяваме, че екипът на Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис е в денонощна готовност да окаже съдействие на нуждаещи си от помощ или изпаднали в беда български граждани", се казва в съобщението.

В случай, че разполагате с информация за пострадали сънародници, имате съмнения за такива, или вие самите имате нужда от съдействие, молим да ни уведомите на следния имейл: consulate.losangeles@mfa.bg или денонощен телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606. /БГНЕС