Резил: СБЖ и Съюзът на писателите организират общ конкурс с БСП за млади "таланти"

Победителите печелят право на статия във в. "Дума" и публикация в издание на БСП

Съюзът на българските журналисти и Съюзът на българските писатели се включиха в червената инициатива на БСП. Организациите, заедно със столетницата ще раздават награди за млади журналисти и писатели на името на Стефан Продев и на Христо Смирненски. Не всеки обаче може да се включи в надпреварата. 

Право да бъдат номинирани за участие в конкурса за журналисти имат млади колеги, които през последните години се изявяват редовно в печатните и електронните медии и в социалните мрежи и разработват задълбочено и аргументирано от позицията на левите ценности и политики значими за обществото проблеми. За наградата "Смирненски" пък младите прозаици е нужно да са спомогнали за разширяването на влиянието на БСП. 

Докато преди се знаеше само на приказки, че и двата съюза са "червени", то днес те вече открито играят за БСП и заемат путински и проруски позиции. Наградите в конкурса са безценни. Спечелилият "Стефан Продев" получава правото на отпечатването на статия във в. "Дума". Победителят в категория "писатели" пък ще бъде включен в изданията на БСП и ще получи помощ за издаване на книга, макар и да не се споменава в какъв размер.