Шефката на музикалното училище към Банов: Не мога да подам оставка заради това, че спазвам закона

Столина Добрева предлага майсторски клас на обидената оперна певица Дарина Такова

Столина Добрева

Столина Добрева

Директорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Столина Добрева се опитва да намери решение на скандала, който се разгоря миналата седмица. Оперната певица Дарина Такова се оплака, че я карали да се явява на конкурс и да изпее 5 песни, за да я назначат на работа в школото. Това обаче нямало как да се случи, тъй като оперната певица не може да пее от 12 години след неуспешна операция. След удара, който понася, Такова се отдава изцяло на преподаване. 

Столина Добрева обясни, че такава е процедурата и не може да я прескочи, защото на практика ще наруши закона. Днес шефката на училището обясни, че няма нищо против оперната певица, която от 10 г. не може да пее заради операция на гласа. Тя дори обеща да ѝ направи майсторски клас, за да могат учениците да се докоснат до опита ѝ. 

В скандала се включи и културният министър Боил Банов, който заяви, че е бесен на Столина Добрева и поиска оставката ѝ. Тя коментира, че днес има среща с министъра, на която първо иска да каже какви са аргументите ѝ и намекна, че не може да подава оставка заради това, че спазила процедурата и закона.