Сигнал на Цветан Василев срещу главния прокурор попадна в СГП

Цветан Василев

Цветан Василев

Сигналът, който адвокатът на банкера Цветан Василев е внесъл в прокуратурата, е разпределен на Софийска градска прокуратура - по компетентност. Това стана ясно от думите на Невена Заркова, ръководител на Софийската районна прокуратурата.

Адвокатът Симеонов обяви, че е внесъл сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. Това стана малко след като от думите на главния прокурор Гешев пък стана ясно, че от делото КТБ, което все още се точи, са отделени материали, на база на които да се образува ново производство. Съответно и е пуснато ново искане за международно издирване към Интерпол. И към този момент обаче на страницата на Интерпол няма пуснато съобщение за издирването на банкера. През 2022 г. Интерпол сне от издирване Цветан Василев.

Компетентността, заради което сигналът е разпределен от СРП към СГП е, че сигналът касае магистрат.

В средата на март месец, по средата на предизборната кампания за народни представители за 49-то Народно събрание, на голям брифинг от прокуратурата обявиха, че са разкрили заговор срещу висши полицаи и магистрати, включително и самия главен прокурор, като в схемата участват олигарси, криминални лица и журналисти.