Силите за ПВО в Украйна неутрализирали над 20 въздушни цели при най-мощната руска атака над Киев досега

Руските войски са извършили масирана комбинирана атака срещу Киев през нощта. Силите за ПВО на украинската столица са унищожили над 20 въздушни цели. Това съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на Telegram канала КГВА.

"Нощна въздушна атака. Киев не е подлаган на толкова мощна атака от пролетта. Противникът извърши масирана, комбинирана атака с помощта на дронове и ракети. Първо руските войски използваха ударни БПЛА (предварително, баражиращи боеприпаси Shahed). Скоро изстреляха ракети от самолетите на стратегическата авиация Ту-95МС“, се казва в изявление на ръководителя на КГВА Сергей Попко.

По думите му от силите и средствата на ПВО са унищожени над 20 цели. След атаката в столицата е регистрирано падане на отломки в няколко района.

"За съжаление, хора загинаха. В Шевченковски район, на територията на предприятието, фрагменти от ракети убиха двама души, друг беше ранен. Също така, в резултат на падането на ракетни елементи, разрушения и пожари настъпиха в Шевченковски и Дарницки райони. На мястото на падането са възникнали пожари, над чиято ликвидация работиха отряди на Държавната служба за извънредни ситуации", добави той.

Освен това в нощта срещу 30 август са нанесени въздушни удари в Одеса. Чути експлозии в Черкаска и Кировоградска области. Съобщава се, че украинските сили за ПВО са работили в регионите.