Силви Вартан със специален поздрав към Пловдив - Европейска столица 2019 (ВИДЕО)

Трябва да се гордеем с историята и съкровищата, която България притежава, казва знаменитата певица

Силви Вартан

Силви Вартан

Голямата френска певица от български произход Силви Вартан изпрати специален поздрав към Пловдив, който бе избран за Европейска столицата на културата 2019. В събота в града под тепетата ще бъде даден старт на грандиозна културна програма, която със сигурност ще привлече вниманието не сама на стотици българи, но и на чужди туристи. 

Посланието на Вартан е поднесено на фона на известната песен "Марица" - реката, която преминава през Пловдив и която, по нейните думи, е символ на свободата.  

"Добър вечер, скъпи приятели,

С огромна радост разбрах, че Пловдив е избран за Европейска столица на културата за 2019 година. Това е напълно заслужено, защото градът е много красив и изпълнен с чар. Освен това е един от най-старите градове в Европа, в който историята и културата се преплитат от векове. Пресича го най-дългата река на Балканите - вашата река, моята река - Марица, която за всички нас е символ на свободата", казва в обръщението си Вартан.

Тя отбелязва, че се е запознала подробно с програмата и признава, че е силно впечатлена. Затова днес трябва да сме щастливи и да се гордеем, че в България имаме всички тези съкровища.

В заключение именитата певица отправя пожелания за щастлива година, изпълнена с много успехи.