Сирски: Успехът на ВСУ при Бахмут е частичен, операцията продължава

Украйна воюва с по-малко ресурси, но срива плановете на окупатора

Генерал-полковник Олександър Сирски

Генерал-полковник Олександър Сирски

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски определи като успех напредъка на Въоръжените сили на Украйна в боевете за Бахмут, но отбеляза, че той е частичен и че операцията продължава, съобщи Униан с позоваване на Military Media Center.

"Напредването на нашите войски на Бахмутското направление – това е първият успех на настъпателните ни действия в операцията по отбраната на Бахмут. Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори при такива свръхтрудни условия." – подчерта той.

Сирски отбеляза, че Украйна воюва с по-малко ресурси, отколкото врагът. Въпреки това ВСУ успяват да рушат плановете на окупаторите.

"Впрочем това е само частичен успех. И точно така трябва да се възприема. Операцията по отбраната на Бахмут продължава." - подчерта командващият.

Той добавил, че всички решения, необходими за отбраната, са взети и всички възможни сценарии за развитие на събитията са обмислени с командирите непосредствено на мястото на бойните действия.

Превод Faktor.bg