Калоян Методиев: Скандал - правен съветник на президента брои бюлетини от името на „Левицата“

Узурпацията на властта взема застрашителни размери, смята още бившият съветник на Румен Радев

Калоян Методиев

Калоян Методиев

Става въпрос за политически инженеринг. Не говорим само за БСП. Имаме цяло ветрило от проекти и намеси на президинетската институция, на узурпация на власт и на поредния опит за намеса в опитите да се състави правителство, с идеята служебният кабинет да продължи да управлява. Така разчете ситуацията у нас след изборите Калоян Методиев, бивш съветник на Румен Радев в първия му мандат, в ефира на Би Ти Ви.

По думите му ние сме свидетели на беззаконие и корупция, на хаос в безконтролната власт. На всеки избори се играе с различен кон. Цялата политическа система е подложена на натиск от страна на президентската институция. 

В тази връзка Методиев разкри скандален факт - Силвия Дюкенджиева, съветник по правните въпроси на Румен Радев, е участвала в броенето на бюлетините като представител на  „Левицата“, което според него говори за конфликт на интереси.

Това не е леля Мара, това е правният съветник на Радев, който пише указите, гледа законопроектите. Тук имаме явен конфликт на интереси, отсече Методиев.

Той изтъкна още, че е повече от очевидно, че няма доверие в президента, но няма доверие и в Борисов, нито в ПП. (…) Затова пък има пълен синхрон между президентската институция и „Възраждане“, който е изключително притеснителен за държавата. И ако не направим правителство, страната ще бъде хвърлена в още по-голям хаос, прогнозира …..
Според Методиев има формула за съставяне на правителство, заради президента, който е в ролята на бухалка. 

Трябва да се намерят общите теми, допирателните точки, нещата, които са консенсусни – бюджет, Шенген, еврозоната, за да се премахне служебния кабинет.(…) Демокрацията ни е заплашена. Сега се развива моделът като в Турция и Сърбия. Узурпацията на властта взема застрашителни размери. Има изкривяване на политическата система и ако това не спре, държавата ще бъде хвърлена в още по-голям хаос, бе категоричен Калоян Методиев.