Дмитрий Песков стана адвокат на сина си, било лъжа, че се е правил някога на джигит на пътя

Дмитрий Песков

Дмитрий Песков

В събота две коли се блъснаха на „Кутузовски проспект“ в Москва, а трета се вряза в тях. Жертва на мелето станаха починалият на място автоблогър Саид Губденски, шофирал БМВ-то, за когото се твърди, че е виновникът за инцидента, и спътникът му, издъхнал малко по-късно в болницата, съобщава БГНЕС.

В неделя се появи информация за тежка фатална катастрофа на „Кутузовски проспект“ в Инстаграма на 17-годишния Мики Песков, син на говорителят на Кремъл. 

„Аз и всички останали, които познавахме този човек, ще продължим да шофираме, но все пак се надявам, че тази ситуация ще научи някого на нещо“ написа непълнолетния Мики.

Публикацията му предизвика голям отзвук в социалните мрежи, където се появиха постове, в които потребител възприемат написаното от Мики като признание и красноречиво доказателство за системни нарушения на правилата за движение, включително шофиране преди навършване на пълнолетие.

В отговор на „злосторните“ потребители говорителят на президента Путин кратко коментира пред РИА Новости: "Той не кара! Той е този, който е публикувал чужд пост! Репост", намеквайки, че това е манипулация.

Опитът на Дмитрий Песков да оневини непълнолетния си син изглежда съшит с бели конци, ако не пренебрегнем написаното в Мики в Инстаграм и се доверим на потребителите в глобалата мрежа.

„Толкова странен психологически боклук: всеки път, когато видя катастрофа или още повече, някой от моите познати участва в катастрофа, всеки път си обещавам да карам с главата си и да натискам педала, но минават два-три дни и същото нещо започва отново", пише още Мики Песков в Инстаграм, цитиран от Би Би Си.

Ако това наистина е негов пост, още по-обезпокоително е, че този непълнолетен младеж познава хора като Саид Губденски - 28-годишен мъж, многократно публикувал видеоклипове, в които демонстрира опасно шофиране, и каране на кола без регистрационни номера. Същият многократно е бил привличан към административна отговорност за нарушения на правилата за движение на Русия, включително в Москва, бил е лишен от право да управлява превозно средство“, според информация на прокуратурата на Москва. 

Този факт сякаш прави реакцията на Дмитрий Песков логична и обяснима – може би е излъгал, за да прикрие други „грехове“ на 17-годишния Мики, които са не по-малко опасни от шофирането на непълнолетен.

Има и още една версия на този интересен казус - дали пък Мики Песков наистина не е излъгал, приписвайки си чужд пост, за да привлече вниманието на публиката в глобалните мрежи?!