Слави Ангелов: Няма да простя на колеги, които написаха, че трябва да бъда убит

Преби ме мъж с маска с черепи, спаси ме момиче, заяви журналистът

Слави Ангелов

Слави Ангелов

Вече съм в дома си, възстановявам се. Не съм така, както очаквах и планирах, но стават такива неща в живота. Най-страшното в тази история е това, което се случи на моето семейство“, разказа по телефона пред Нова телевизия пребитият журналист Слави Ангелов.

"Прибрах се малко преди 21 часа, паркирах колата и тръгнах към нас. По същото време съсед от съседната кооперация също се прибираше, вървеше на три крачки пред мен. Видях един мъж с маска с черепи, беше облечен спортно. Реших, че е заради ситуацията с коронавируса, реших, че е млад човек, който е излязъл да потича. В момента, в който съседът ми влезе във входа, последва удар. Паднах на земята, ударил съм си главата, загубил съм съзнание. Първото нещо, което си спомням след това, е може би моментът, в който те се оттегляха. Единият снимаше с телефон", разказа повече за побоя и това, което си спомня Ангелов. 

"Това си е поръчка, знам, че единият ме е удрял в лицето. Другите двама са ме удряли с метални палки. Единият ми крак е счупен, другият почти, оставали са още един-два удара", допълни още той.

"Съседът ми, той е едър, излязъл е, чул е нещо. И едно прекрасно семейство, минавало е с колата си. Момичето е взело главата ми в ръце, аз започнах да се задушавам от кръвта. Ако моите ангели не бяха минали, можех и да се задуша", благодари Ангелов на спасителите си, които случайно са минавали оттам.

„Нямам отговор на въпроса кой и защо е организатор на нападението. Независимо дали МВР и прокуратурата ще достигнат до тях, аз знам, че един ден ще знам тези отговори“, посочи още Ангелов.

По думите му е имало две електронни медии, които са написали статии, в които се споменавало, че той трябва да бъде убит. „Това са неща, които аз няма как да простя. Нито на тези хора, нито на тези колеги. Много е важно това нападение да се разкрие. Не заради мен, а защото има много неразкрити такива случаи. И второто е, че тези групи могат да организират и убийства“, каза още журналистът.