Слави бесен от изтеклия запис: Прекратявам преговорите! Отиваме на избори

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Слави Трифонов отговори на изтеклия запис от срещата на ДБ. Лидерът на ИТН е бесен от разговора, в който Христо Иванов представи докъде са стигнали преговорите за нов кабинет в рамките на този парламент. По думите на Трифонов от ДБ искали да го изкарат "черен" и "мафия", а останалите да изглеждат бели на този фон. Той заяви, че прекратява преговорите за кабинет и отива на избори. Трифонов се е почувствал като изтривалка от обсъждането как ИТН не трябва  да имат министри и били "търпим коалиционен партньор". 

"Днес Христо Иванов и ПГ на „Демократична България” за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", коментира Трифонов. 

Той посочи, че без да знае, че е на живо Иванов е казал, че „те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Т.е. нещата започнаха да се размиват. "Това означава, че в прав текст Христо Иванов и ДБ и ПП ни наричат мафия, не защото е вярно, а защото така изглеждат 100% бели. Христо Иванов признава, че лъжат, че сме мафия. Всички го знаем, но сега в прав текст признават, че нагло и брутално лъжат. И това, че ИТН не са мафия е проблем. Това е просто отвратително", заяви Трифонов.

"В записа от срещата на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства свързани с Джемкорп, която се проведе днес в зала Запад на НС и в която участват депутати от "Демократична България", стана ясно, че Христо Иванов и Атанас Атанасов разкриват какви са целите на Закона за КПКОНПИ. Христо Иванов открито говори за парламентарно крило в "Продължаваме промяната" на Лена Бориславова. Той признава, че другото крило в ПП, не това на Лена Бориславова, са на мнение, че Законът за КПКОНПИ трябва да бъде ревизиран сериозно. Според него Тошко Йорданов от "Има такъв народ" е съобщил, че ще гласуват след избирането на правителството, "защото искат да са сигурни, че ако, вие си направите бухалка, ние ще се в коалиция, която ще управлява тази бухалка". Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до "късо съединение" и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер", каза още шоуменът.