Слави Трифонов продал родната си къща в Учиндол

Имотът вече си има новодомци

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Слави Трифонов е продал родната си къща в плевенското село Тодорово, по-известно като Учиндол. Това разкри пред "България Днес" Янчо Итов, кметски наместник на населеното място. Сделката е била осъществена преди няколко месеца, а в имота вече има новодомци - младо семейство. За колко е продаден имотът, не е ясно.

През последните години родната къща на шоумена, където преминава детството му, започва да опустява. Това се случва след кончината на бащата на телевизионния водещ. Тодор Трифонов издъхна през ноември 2017 година и от тогава в дома нищо не е същото, разказват съседи. През студените месеци майката Здравка се премества в Плевен, тъй като не й е удобно да стои сама в къщата. Заради липсата на хора в нея сградата беше опасана с камери, които следяха някой недоброжелател да не посегне на недвижимото имущество.

Вероятно затова лидерът на партия "Има такъв народ" се решава на продажбата. Сделката е била движена от неговата сестра, майката също е помагала. Трифонов лично не се е занимавал с оформянето на документация.