Председателят на НС и Гунчева от "Възраждане" си спретнаха спаринг във Фейсбук, депутатката намеси Лавров

Елена Гунчева, снимка: Фейсбук

Елена Гунчева, снимка: Фейсбук

Председателят на Народното събрание Никола Минчев реагира след 10 дена на скандален пост на депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева във Фейсбук. В него, на 18-и март, тя написа: "Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата". 

Днес Минчев отговори също в социалната мрежа: "По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл.29 на Виенската конвенция". 

След забележката на председателя на парламента, се появи декларация на стената на депутатката. Любопитно е обаче, че тя не е подписана от партията ѝ, а от самата нея. В края на тирадата какво е допустимо и какво не за народните представители, Елена Гунчева намеси външния министър на Русия Сергей Лавров. По думите ѝ, ако Никола Минчев и колегите му са слушали речта на руския външен министър, са щели да разберат за какво били предупрежденията ѝ: 

"Както и считам за недопустимо, Председател на Народното събрание да следи какво публикуват депутатите във фейсбук. В този смисъл би следвало да следите и публикациите на Вашите депутати, призоваващи към въвличане на България във военен конфликт, нецензурни обиди към други депутати и призиви за насилие! Също е недопустимо български депутат да не прави разлика между призив и обикновено предупреждение какво може да се случи, ако изпратим оръжия, които Русия ни е предоставила, на врага й Украйна /ако поне бяхте изслушали речта на Министър Лавров, щяхте да осъзнаете защо е предупреждението/.
Унизително е Вашето угодническо отношение към чуждо посолство. Недостойно и недопустимо е да забравяте, че служите на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! Тази декларация ще я пусна и във фейсбук, явно си прекарвате времето там!".