След бурята: концесионери по морето настояват да се разреши изграждането на диги

Откакто не правят дига, само такива бури идват и ни заливат, коментира собственик на заведение

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Петметрови вълни отнесоха плажове по Южното Черноморие. В Бургас вълните са достигнало почти до плажната алея. В морето са отнесени барбарони, шезлонги, столове. Собственици на заведения поискаха да се разреши на концесионерите да изграждат диги по плажовете. Със заповед на предходния областен управител изграждането им е забранено след редица сигнали за тежка техника по плажните ивици, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

„Откакто не правят дига, само такива бури идват и ни заливат, ако не се защитим от природните стихии, плаж няма да има", коментира собственик на заведения на бургаския плаж, докато разчиства щетите.

Бурята е разрушила и велоалеята, която свързва Бургас с квартал Сарафово.

Обстановката в Бургаска област се нормализира. Няма непроходими пътища и бедстващи хора. Все още има села без ток в община Малко Търново, но се работи по отстраняването на авариите по мрежата. Това съобщи за БГНЕС областният управител на Бургас Пламен Янев.

Областният управител ще поиска прекратяването на договора с фирмата за почистване, след като се наложи да се пренасочват машини от магистрала Тракия, за да се чистят пътищата в региона.

„Една от мерките, които ще поискам от областният управител, МВР и пожарната да имат достъп до GPS на снегопочистващите фирми, за да не се чудим дали някъде има машина или не", коментира Янев.