Възстановиха след палежа фасадата на КЦ „Иван Михайлов“ в Битоля

Средствата са дарени от д-р Милен Врабевски, който се ангажира с тях веднага след вандалската проява

Приключиха строителните дейности по ремонта на фасадата на Културния център „Иван Михайлов“, гр. Битоля, Република Северна Македония, който бе опожарен в началото на месец юни тази година. Ремонтът бе финансиран от д-р Милен Врабевски, който веднага след вандалския акт даде обещание, че ще поеме всички разноски по възстановяването на средището на българщината в Битоля.

 „Продължаваме да работим на пълни обороти, защото вярваме в нашата кауза. Няма да спрем да се борим за правата на българите в Република Северна Македония. Благодарни сме на д-р Милен Врабевски, че за пореден път подкрепи нашата дейност и финансира ремонта на сградата след палежа. Случката само ни мотивира повече и ни показа, че сме на прав път“, споделят от културния център в Битоля. 

Припомняме, че д-р Милен  Врабевски е основният спомоществувател на културния клуб. Основателят на Фондация Българска Памет от дълги години опосредства комуникацията на центъра с България, финансира дейността му и прави множество дарения, част от които оборудване на клуба, осигуряване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията, текущи ремонти, учебни помагала и пособия.

Сред най-важните инициативи на клуба в момента е регистрирането на българско неделно училище в Битоля и Охрид. Основен спомоществовател за реализирането на тази идея отново са д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет.