След визитата на „Възраждане” в Москва: В НС искат отстраняване на двама депутати от комисии

Те пътуваха по покана на партията на Путин

Снимка: архив

Снимка: архив

След посещението на депутати от „Възраждане” в Русия от „Продължаваме Промяната-Демократична България” поискаха изключване на двама народни представители от комисии, в които членуват, съобщи БНТ. Става въпрос за Ангел Георгиев от Комисията по външна политика и Ивелин Първанов от Комисията по отбрана.

Те бяха в Русия по покана на партията на Владимир Путин „Единна Русия“, където участваха в неин форум.

„Народни представители, които бяха в Русия по покана на партията на Путин, казват, че са ги информирали за външната политика на страната. Какво толкова са ги инструктирали, предавали ли са информация, която касае националната сигурност?” - попита Явор Божанов от ПП-ДБ.

"Може би някои хора са свикнали да получават инструкции и ние не сме като тях. Бяхме в университет, където студенти изучават дипломатически предмети. Разбирам, че от ПП-ДБ са свикнали да получават инструкции, но ние бяхме там на открито. А инструктажите обикновено не се правят на открито и хората не се снимат отпред”, заяви Ивелин Първанов от „Възраждане”.

Припомняме, руският държавен институт МГИМО, където се обучават кадри за външната политика на Русия, е обвързан със спецслужбите на страната, третираща България като „неприятелска държава“ .