​Смешен соросоиден плач

Не само французите, европейците като цяло си го получихме!

Само часове след кървавия атентат в редакцията на „Шарли Ебдо“ Faktor.bg публикува коментара на Георги Георгиев: „Зловещо – журналист от „Дума“ тържествува след кървавата драма в Париж“. Повод за него е пост във Фейсбук на Валентин Георгиев, който заявява: „Французите си го получиха от толкова толерастия“.

Валентин Георгиев поиска право на отговор, за да изложи цялостната си позиция по проблема, защото била манипулирана. 


Валентин Георгиев

Знаете ли как да предизвикате медийно-политически скандал, с който като през клапа да изпуснете "парата" чрез ловко пренасочване на общественото внимание от истинския проблем върху измислен такъв? Просто потърсете за съдействие "Протестна мрежа" и някои нейни активни рупори в социалните мрежи. Тези самопровъзгласили се за морални ментори на обществото, за единствени носители на истината и раздаващи оценки наляво и надясно хорица са майстори на подмяната. След традиционната порция словесна помия, която ще изсипят върху "врага", на бърза ръка ще вкарат в оборот "комунистите", "Дума", Путин и миш-машът е готов! После ловко ще предадат щафетата на близки до властта и хранилката на Сорос медии, които пък ще си направят евтини новини с евтини внушения (надявам се Faktor.bg да не е сред тях, б.а.). И ще дораздухат скандала... Така истинските проблеми и дискусия ще отидат в девета глуха, а вместо тях ще триумфира 

първосигналната омраза

Разбира се, няма нормален човек, който да "тържествува" след кървавата драма в Париж. Няма човешко същество, което да не изпитва покруса от отнетия човешки живот. Това обаче не пречи на родните соросоиди да сътворят измислена сензация от един статус, който всъщност директно бърка в раната. Целта е истинският проблем да бъде забулен, подминат, да бъде размит от общия поток на обикновен човешки гняв, на извадени като от ксерокопие политически декларации на държавните лидери и после всички да продължим с лицемереното заравяне на главата в пясъка.

Не само французите, европейците като цяло си го получихме! А истинската причина е една целенасочена вредна политика, водена от западните правителства през последните 2 десетилетия, които поставиха държавите си в днешната ситуация. България също припява в този фалшив хор, и то доста успешно.

Нима Европа не разбира какво й се случва?

Как заради едната алчност за печалби на корпорациите от евтина работна ръка си вкара "предозирано" всякакви хора от Третия свят и сега се чуди какво й е дошло на главата? Толерантност и свобода ли? Къде всъщност изчезна "толерантна" Европа, когато ни връща бежанци и роми и ни насърчава да ги интегрираме, а организации като Българския Хелзинкски комитет като "майка-орлица" ги обгрижва без капка съчувствие към проблемите, с които се сблъсква оредяващото българско население?

А нима се правим, че не знаем кой през последните 25 години си играеше на "износ на демокрация" в арабския свят, кой си отглеждаше "наши" терористи, за да се борят с чуждите, кой насърчаваше и Ал Кайда, и талибаните, и ИДИЛ и всичко, което сполетя Ирак, Либия, Афганистан, Египет... Ислямският тероризъм не е първопричина, а следствие. В битката за енергоресурси и геостратегическо влияние САЩ се опитват да им наложат западния начин на живот. Като не са съгласни, веднага им се мятат бомби и се свиква "коалиция на партньорите". Е, как да отговорят местните? Отвръщат с терор. И с масови бежански вълни към близката им Европа.

Колко абсурден и лицемерен

е днешният соросоиден плач! Защо същите тези хуманоиди мълчаха безмълвно, когато в Одеса горяха живи хора? Или когато покровителстваната от Запада власт в Киев избиваше жени и деца в Донбас? Мълчаха, защото тези жертви бяха от "неправилната страна" на политическата "почтеност". Сигурно е много готино, когато НАТО-вската авиация бомбардира от 10 км височина градове и села в Близкия Изток... но като изпитат ужаса на собствена територия - ау, това вече е варващина. Да, варварщина е, но нима другото не е?

Ето тези двойни стандарти, това лицемерие досъсипва Европа. Такава е жестоката истина, това са истинските проблеми за сериозна полемика. Другото е евтина асенгеновщина.