Куриоз: Млад депутат излезе на трибуната, притесни се, извини се и си седна на мястото (видео)

Рамадан Аталай излезе и защити колегата си от ПП

Радослав Василев

Радослав Василев

Може би за пръв път в парламента се случва депутат да излезе на трибуната, да се притесни и да си глътне езика. 29-годишният народен представител Радослав Василев от "Продължаваме промяната" взе отношение по въпроса със скъпия ток и създаването на временна комисия. Той успя единствено да каже: "През последните 12 години бяхме свидетели на постоянни машинации, манипулации и пропуски в сферата на енергетиката. Бяхме свидетели на...", след което видимо се притесни и се извини на колегите си.

Народните представители аплодираха младия депутат, който се опита да се намеси в дебатите, докато във всеки парламент има поне по 10-15 души, които дори не са поставяли картите си на парламентарната трибуна. Рамадан Аталай от ДПС излезе на трибуната и защити колегата си. Той констатира, че в крайна сметка е по-добре младите хора да излизат и да казват по-смело какво мислят, а не да гледаме и да слушаме едни и същи лица години наред, въпреки че депутатът от ПП не каза на практика почти нищо. Той отново призова колегите си да аплодират младия народен представител, за да го окуражат. 

Малко по-късно младият депутат събра смелост и отново поиска думата, за да констатира, че 12 години ГЕРБ не е направила реформи в енергетиката и е ощетила пенсионерите.