Луна смени репертоара, иска лустрация и 650 лв. президентска заплата

Луна, снимка: БГНЕС

Луна, снимка: БГНЕС

Подигравките с Луна и кандидатурата ѝ за президент прекрачиха всички граници. Заявката на фолк певицата, че ще се кандидатира за държавен глава първоначално бяха приети на майтап. Ситуацията обаче започна да става все по-трагична и опасна, след като в шоуто на Николаос Цитиридис по БТВ Луна заяви: "Честност и справедливост! Пълна лустрация на всички агенти на Държавна сигурност. Аз съм първата регистрирана и народът ме подтикна да направя тази крачка. Хората в мое лице са припознали силна жена. Повече от 30 години съм в домовете на хората. Програмата ми е много сериозна. Всички разследващи журналисти ще бъдат в президентството. Цитирам ген. Атанасов: "Защо бивши агенти на ДС са в инициативния комитет на някои "обединители"? Да казвам ли имена?".   

Изпълнителката на "Тук-там" дори си позволява да краде от останалите партии, като  цитира Атанас Атанасов, например, който констатира в "Панорама" по БНТ миналия петък, че е потресен от 27-те агенти на бившата ДС в инициативния комитет на Румен Радев. Луна изреди куп идеи, които БСП и АБВ прокламират от години. Скандалната певица допълни, че ще иска пълна лустрация на ченгетата и ще настоява президентът да получава 650 лв. заплата. Ако получавала сегашните 11 300 лв., щяла да споделя с пенсионерите. Луна скочи и срещу Георги Любенов и проф. Анастас Герджиков. Водещият в БНТ трябвало първо да включи ректора на Софийския университет, който, по думите ѝ закъснял, но вместо него се наложило да правят интервю с нея. Луна коментира днес номера на бюлетината си с патос и се радваше, че съвпадал с датата на рождения ден на майка ѝ. 

Очевидно изпълнителката на "Тук-там" е зарязала купоните и чалга партита и се е заслушала в това, което говорят останалите кандидати за президенти. Фолкаджийката трябва да си намери спешно нови пиари, ако иска да бъде актуална и след изборите в кварталните кръчми, където все още се забавляват с цирка, който разиграва. Водещият Цитиридис и екипът му останаха доволни от поредни изцепки, които се леят в шоуто и дори не реагираха на Луна.

Певицата все по-често се появява в интервюта и в други медии, където гледат сеира на фолкаджийката и я оставят да споделя "идеите" си за радост на главни редактори и продуценти. Шоуто, което гледаме вече почти половин година, излезе от всички рамки и забавлението и се превърна пошъл пиар на кандидатката за президент Луна.