Маша Захарова отговори на Нед Прайс със стихове от своя авторска песен

Мария Захарова

Мария Захарова

Говорителката на Министерството на външните работи Мария Захарова коментира в канала си в Telegram изявленията на Държавния департамент относно условията на срещата между държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и външния министър Сергей Лавров с реплики от песен на певицата Бритни Спиърс и нейно собствено англоезично произведение.

По-рано говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че САЩ биха искали "Русия да даде повод за двустранна среща" между Лавров и Блинкен, но моментът за това все още не е настъпил. От своя страна руското външно министерство заяви, че не се извършва подготовка за министерска среща в рамките на срещата на Г-20 в Индонезия.

"Нед, твоето изказване звучи като текста на песента на Бритни Спиърс "Baby One More Time", написа Захарова, цитирайки няколко стиха от песента: "Когато не съм с теб, полудявам, дай ми знак, направи го отново".

"А аз ще отговоря и със свои думи от моя авторска песен: Юни свърши, силата ти отслабва, ще отлетя от тази лъжа", продължи тя, цитирайки стихове от англоезичното си произведение June Song.

Захарова сподели пред РИА Новости, че е написала текста на песен на английски език - June Song, която е била изпълнена от младата руска певица Люся Чеботина./БГНЕС