Патриарх Кирил и Малофеев се страхуват, че вместо ваксина срещу COVID сe създава "етническо генетично-биологично оръжие"

"Дали това няма да доведе до значително намаляване на руското население?", пита Малофеев

Патриарх Кирил и Константин Малофеев

Патриарх Кирил и Константин Малофеев

Всемирния народен руски събор, оглавяван от патриарх Кирил, настоява Следствения комитет на РФ да разследва обстоятелства, при които възниква и прониква в Русия коронавируса.

В писмото се отбелязва, че вторият най-голям спонсор на Световната здравна организация е фондът на Мелинда и Бил Гейтс. Според Всемирния руски събор, централизиратата разработка и производство на ваксина чрез събирането на генетичен материал и създаването на банка с генетична информация на отделните етноси може да доведе "създаването на етническо генетично-биологично оръжие". 

Друга опасност, според тях е създаването на "електронни човеко-преносими паспорти (с други чипове).

Затова от Събора настояват СК и Генералната хпрокуратура да се убедят, че "изследванията и разработката на ваксина за РФ се провежда от руски учени и под контрола на руски институции".

Заместник-председателят на Събора "православният бизнесмен" Константин Малофеев, смята, че "препоръките на международните организации предизвикват сериозни съмнения и пита:

"Дали това няма да доведе до значително намаляване на руското население?"

Превод: Faktor.bg