Шефът на "Роскосмос" пак стана за смях, публикува на официалния сайт песни за космоса, писани от него и жена му

Сред тях са композициите "Разкъсваме небето на парченца", "Нас ни бият, ние летим", "Лети кораб над Земята", "Не стреляй"

Дмитрий Рогозин

Дмитрий Рогозин

Песните на генералния директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин са публикувани на официалния сайт на държавната компания, съобщава Радио "Свобода".

В специалния раздел "Песни за Космоса"  могат да бъдат прослушани онлайн, да бъдат свалени и разгледани клипове с песните на Рогозин, жена му и други автори.

Сред тях са композициите "Разкъсваме небето на парченца", "Нас ни бият, ние летим", "Лети кораб над Земята", "Не стреляй".

В раздела се съобщава, че всички желаещи могат да изпратят свои композиции.

Руски медии припомнят, че през 2019 година песни на Рогозин бяха изпълнени в Кремълския дворец в Деня на космонавтиката.

Припомняме, че преди месеци Рогозин обяви Венера за руска планета.

"Смятаме, че Венера е руска планета, така че не искаме да изостанем от американците. Мисията е включена в плановете ни за периода 2021-2030 година", цитира ТАСС думите на Рогозин.

"Нашата страна е била единствена и първа на Венера. Там имаше наш апарат, той проведе изследвания, като цяло там е истински ад", казал Рогозин.

Руски медии припомнят, че в началото на август Дмитрий Рогозин предложи руските космически ракети да бъдат украсявани с руски народни мотиви с цел съхраняване на традициите на руските занаяти.

Рогозин има и идея да бъде създадена цяла серия ракета с изображението на руски градове с цел реклама на вътрешния туризъм.

Превод: Faktor.bg