В Саудитска Арабия освиркаха минутата мълчание за Бекенбауер

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Футболните фенове в Саудитска Арабия възмутиха света, след като освиркаха минутата мълчание в памет на Франц Бекенбауер. Преди началото на полуфинала за Суперкупата на Испания между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид имаше отдаване на почит към легендарния футболист, който почина тази седмица. Оказа се, че 

Журналист от Саудитска Арабия обясни пред "Cadena SER", обясни, че в страната е прието за обида да се почита мълчание починал човек. "Това няма нищо общо с Бекенбауер, а е културен въпрос. Това е обичай, традиция в Саудитска Арабия. Тук не се приема да се мълчи в памет на починал. Счита се за нещо лошо", заяви журналистът и допълни, че саудитските играчи обикновено се дистанцират при обичаите с минутата мълчание, което потвърждава културните различия в този аспект. Вероятно затова във втория полуфинал за Суперкупата на Испания между Барселона и Осасуна Бекенбауер не беше почетен. 

Реал Мадрид и Барселона е финалът за Суперкупата на Испания, който ще се играе в Саудитска Арабия в неделя от 21:00 часа. „Каталунците” отстраниха на полуфиналите тима на Осасунас  2:0, докато ден по-рано Реал разби Атлетико Мадрид с 5:3.