Заради шега с Путин в Русия свалиха комедиен сериал с участието на Владимир Зеленски

Руската телевизия ТНТ прекрати излъчването на украинския комедиен сериал "Слуга на народа", в окйто главната роля изпълнява сегашният президент на Украйна Владимир Зеленски. Първите три серии бяха излъчени на 11 декември в ефира на принадлежащата на "Газпром" телевизия, но още същият ден е взето решение сериалът да бъде свален заради шеги с Путин и неговия скъп часовник.

Първоначално представител на телевизията заяви, че изобщо не е имало намерение да се излъчват повече серии на "Слуга на народа" в ефирните си предавания, а че ще бъде излъчван в платена интернетплатформа.

По-късно стана ясно, че сериалът е свален и от платената платформа.

Освен това при излъчването на първата серия в централните части на Русия шегата с часовника била изрязана, но в източните райони, където заради разликата във времето сериите са излъчени по-рано тази сцена присъства.

В нея новоизбраният президент, чиято роля изпълнява Зеленски, отива да си купи костюм и часовник, които да отговарят на новия му статут. Премиерът подсказва, че Путин носи швейцарски часовник Hublot, но произнася името като "хубло". Героят на Зеленски се изненадва "Путин - хубло?" (това е препратка към нецензурния прякор на Путин "х...ло", образуван от жаргонните думи "мурло" и детероден орган).

Любопитен е фактът, че излъчването на сериала започна непосредствено след срещата на Нормандската четворка.

Превод: Faktor.bg