По путински – взимат пари от пенсиите, модернизират телекомуникациите

​Русия приема специален закон, за да ползва парите от фондовете

Георги Георгиев

На крепостните в Русия - честито! Явно паричките съвсем отъняха. Новата идея на режима на Путин е да финансира с пари от пенсионните спестявания технологичното обезпечаване за записване и съхранение на телефонните разговори на руснаците(виж ТУК,б.р.).

За целта дори приемат специален закон. Ум да ти зайде. Буквално узаконяване на един грабеж. Т.е. - с техните спестявания - по техните глави. Хем ще ги записват, хем за целта им източват пенсионните фондове. Парите щели да бъдат възстановявани от самите телефонни компании, по 4-5 милиарда рубли годишно. А иде реч за над 100 милиарда.

Сега, освен че някои другари на Путин ще се облажат с огромни комисионни за закупуване на скъпо технологично оборудване от прогнилия Запад, ще бъдат източени и спестяванията на пенсионерите. Пък дали и кога ще бъдат възстановени - един Господ знае.

Сещам се как и българските комунисти източиха пенсионния фонд на България още преди 1960 г. и го превърнаха в долари, с които да плащат на СССР. Когато парите свършиха през 1960 - 1964 г. предадоха на Москва и целия златен резерв на БНБ - 32 000 кг. злато.

Така е в руския свят. Куче влачи рейс, диря няма.