Руски свещеник обяви: Говорих с Чарлз Дарвин, той призна, че е глупак и се разкая за еволюционната теория

Протоиерей Артемий Владимиров

Протоиерей Артемий Владимиров

Протоиерей Артемий Владимиров, духовник на Алексеевския ставропегиален манастир в Москва разказал в ефира на телевизия "Спас" за разговора си с покойния учен Чарлз Дарлвин, погребан в Уестминстърското абатство в Лондон.

Свещеникът споделил спиритически опит и разказал: Попитах Дарвин: "Как си там, Чарлз? Какво ще кажеш сега, има ли междинни звена между видовете - между зебрата и жирафа?

А Дарвин му "отговорил": "Отче, не се съблазнявай от моята теория, измислих тая хипотеза не от голям акъл и сега се разкайвам".

Владимиров заявил, че му е жал за англичаните и датчаните, защото са загубили "божествената благодат".

"Ура, ншие сме руснаци, това е такъв възторг и нека чрез телевизия "Спас" да свидетелстваме за тържеството на православието в цялата Вселена", казал той и призовал телевизията да предава на английски и китайски език.

През 2011 година Патриаршеското издателство с благословията на РПЦ преиздаде учебника по биология за 10 и 11 клас, в който теорията на еволюционизма се подлага на критика и предлага изучаването на идеята за божествената намеса.

През 2014 година протоиерей Всеволод Чаплин предположи, че Бог е създал живота на Земята чрез първичното вещество, намиращо се в недрата на кометата открита от Чурюмов и Герасименко и наречена на техните имена.

Превод: Faktor.bg