Соломон Паси: България загуби шанса да се отърве от старото си оръжие, големите проблеми пред ЕС и САЩ са Китай и космическият тероризъм

Соломон Паси

Соломон Паси

"България загуби шанса да изнесе старото си оръжие към Украйна. Нашите танкове бяха интересни преди няколко седмици, но вече не са. Изпуснахме момента да се отървем от старото си оръжие, за да получим ново". Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред БНТ. 

"От много време призовавам всички правителства и институции, да съберем кураж и да кажем ясно, че сме от страната на доброто. При световните войни е било по-трудно, защото държавите са били сами. А сега ние хем щем ще направим нещо, хем ще шикалкавим, че нищо не сме свършили. След това трябва да го четем по вестниците. Така обаче държава не се управлява. Аз нито един път не съм скрил нищо от избирателите. Може да съм сбъркал, но то е било от неопитност. Не мога да кажа, че оръжията, които ще получи Украйна, ще обърнат войната, но дано да окуражат българите", каза още Паси. 

"Големият проблем е Китай, който е изпреварил Европа със светлинни години, а и САЩ също. Пекин може да ги завладее чрез космоса. Всички комуникационни канали минават от там. През космоса бяха хакнали вятърни генератори в една еврочленка. Щетите от Чернобил и Фукушима може да ни се сторят миниатюрни спрямо тези, които може да се нанесат чрез космическия тероризъм. Голямата цел на България трябва да е страната ни да влезе в Г-20. Имаме идеи как може да се постигне това. Ако не ти се присмиват над целта, значи тя не е достатъчно голяма. От Г-20 взеха, че ни поканиха да ги съветваме. На сайта им има една статия от български екип. България е на първо място по предотвратима смърт. Трябва да редуцираме рисковете и причините, които развалят живота ни. Това се казва в българската статия в сайта на Г-20", коментира Паси.