Корнелия Нинова и БСП празнуват с пленум рождения ден на Бойко Борисов

Изпълнителното бюро на БСП взе решение за свикване на Националния съвет на партията на 13 юни 2020 година от 11.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Любопитен е фактът, че социалистите са избрали рождения ден на премиера Бойко Борисов, за да си кажат важни неща за предстоящите избори за лидер на "столетницата". В опозицията на червената лидерка Корнелия Нинова не са оптимисти и очакват поредната скучна среща, на която ръководството ще досажда с гръмки слова за успехите на левицата и за проблемите в държавата, след което всичко ще продължи постарому.  

На 30 май Националният съвет на БСП прие решение да възстанови провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател. Прекият избор ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ият конгрес на БСП е насрочен за 10-11 октомври 2020 г. в зала 1 на Националния дворец на културата.

Кампанията бе временно спряна на 9 март предвид развитието на епидемиологичната ситуация в страната. Тя започна от 1 декември миналата година, като част от нея е и вътрешнопартийният избор на председател на БСП. За първи път в историята на партията конгресът няма да е органът, който избира председателя на БСП, а това ще се случва пряко от редовите социалисти. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е с най-много номинации от всички.