Социалистите се изпокараха: Румен Петков откри огън срещу Манолова, обвини я в лъжи и кражби

В обозримо бъдеще не се вижда сдобряване след номера на Татяна Дончева

Румен Петков

Румен Петков

Румен Петков откри "огън" срещу Мая Манолова. Лидерът на АБВ я обвини в кражба на пари от българските граждани и в лъжи. Бившият министър на МВР в тройната коалиция констатира, че "Изправи се! Мутри вън!" имала повече билбордове на Цариградско шосе на предишната кампания, отколкото формацията на Георги Първанов в държавата. 

Припомняме, че ИСМВ успя да си върне Татяна Дончева и успя да я убеди да не се връща в БСП. Корнелия Нинова дори беше обявила как оставали уточняващи разговори с председателката на "Движение" 21, за да пристане на широката ѝ коалиция. Дончева обаче реши да се върне при Мая Манолова. Румен Петков явно е изключително обиден от случилото се и не може да прости на партията, която уж представлява протестиращите. Лидерът на АБВ има стара вражда с Татяна Дончева и в гнева си заяви по неин адрес, че "тишината в спалнята ражда безумия". Петков преглътна идеята на Корнелия Нинова да включи в коалицията Дончева, която се подигра с традиционната левица. От казаното днес, най-вероятно, поне от страна на АБВ, няма да има подкрепа за широка коалиция и отново ще има избори. 

"Голям успех в битката с купуване на гласове беше отбелязан когато с лични разпореждания на бившият окръжен прокурор на Плевен бяха арестувани 5 души и осъдени по бързата процедура. Една от целите на широката лява коалиция трябва да бъде да прекрати тази престъпна практика. 45-ят Парламент беше парламент на лъжата и гнусната спекулация. Грозно шоу, което отвращава хората от политиката. Аз не знам кой не беше излъган от Мая Манолова. Заяви, че няма да прави политически проект и 3 месеца по-късно направи партия. Билбордовете на нейната партия само по „Цариградско шосе“ се равняваха на броя на АБВ по цялата страна. Това са огромни пари, крадени от българите. Когато на омраза се даде трибуна и легитимност, няма защо да се чудим накъде върви държавата. Хората, които толкова искаха да свалят Гешев, бетонираха неговото място. Четири часа и половина 45-ят Парламент дискутира дали субсидията да бъде 8 лв. или 1 лв. при положение, че всички знаеха, че ще остане 8 лв. Контролираният хаос ни залива чрез телевизията и не виждаме как ни грабят чрез енергетиката", коментира Румен Петков от АБВ, коалиционен партньор в „БСП за България“ по БСТВ.

"На хората им се внушава: "Политикът е вреден, дайте да сложим експерти", а реално някой слага политически експерти, който именно той ще управлява, без да носи отговорност. Здравеопазването и образованието са два належащи въпроса. Трябва да сложим край на това безумие болниците да са търговски дружества. Имаше период, в който Министерството на образованието обсъждаха вариант да извадят Христо Ботев от учебниците и в същият момент вкараха Бат Сали в Парламента. Друг голям въпрос, по който Обединената левица трябва да поведе успешна битка е свързан с реинтеграция на енергийната сигурност на България. На нашата енергетика се гледа като на портмоне. Деформирахме като цяло материала в учебниците. Не може до 88-89-та година да сме държава с най-интелигентната младеж и най-високо оценявано в Европа образование, а днес да говорим за функционална неграмотност на деца в 8 и 9-ти клас. Катастрофално е. Продължаваме да не си даваме сметка какъв удар бе нанесен на образователната ни система. Имаме общини без средно училище. Гоним населението си. Не върнем ли принципите в устоите на обществото и институционализма, битката с мутрите е неравна.