Уличиха Петер Сиярто в ново скандално изявление за ЕС и войната

Унгарският външен министър разпространява дезинформация срещу Съюза, каквато е играта на Русия в Азия

Петер Сиярто

Петер Сиярто

Унгарският външен министър Петер Сиярто каза по време на пътуване до Хонконг, че светът страда не заради атаката на Русия срещу Украйна, а заради глобализацията на конфликта от Европа, предава УНИАН.

Не закъсня реакцията на Министерството на външните работи на Украйна, обръщайки сериозно внимание на изявлението на унгарския министър.

"Според нас Брюксел трябва да поиска обяснение от Будапеща защо унгарският министър разпространява дезинформация срещу Европейския съюз в интерес на Русия. В крайна сметка тук говорим не само за Украйна, но и за опитите на Унгария да компрометира европейските позиции в Азия“, отбелязва говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко във Facebook.

Нека си припомним, че Сиярто преди това обяви „глобализацията на войната“ за Европа, изтъквайки, че санкциите срещу Русия са неефективни. В същото време той заяви, че „някои европейски политици са във военна психоза“. Според неговата версия САЩ са „тласнали Европа към съревнование“ кой и доколко ще помогне на Украйна, а това „буквално унищожава Европа“.

Превод: Faktor.bg